Mijn eerste gemaakte kaart valt onder de categorie moeilijk, deze heb ik gemaakt met Mapbox. Op Mapbox heb ik een leuke tutorial opgezocht. Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan met de tutorial Build a store locator using Mapbox GL JS, maar met mijn eigen draai eraan. Zo heb ik in plaats van een store locator een voetbalclub locator op het eiland Tholen gemaakt.
Deze moeilijke kaart vergde heel veel tijd, ik moest namelijk in html coderen om mijn eigen twist aan deze tutorial te geven. Met behulp van Cheryl heb ik mijn html en css file aan de geowerk.nl website gelinkt. Het was prettig om deze link gemaakt te hebben, hierdoor kon ik zien in hoeverre mijn codering werkte. Vaak was dit niet positief, vaak werkte het niet zoals ik wilde waardoor ik ook veel te lang hiermee bezig ben geweest.

Uiteindelijk heb ik het Javascript gedeelte van de kaart opgegeven omdat dit niet werkte. Ik heb geen idee waarom dit niet werkte.
Op de huidige kaart heb ik wel de informatie weer kunnen geven die ik hierop wilde. Ook heb ik aan de linker kant de namen van de voetbalclubs en overige gegevens. Het liefst wilde ik met behulp van JavaScript dat je op de namen van de clubs kan klikken en dat de kaart naar deze locatie zoomde. Helaas is dit niet gelukt.

Wel vond ik het heel leuk om deze kaart te maken. Ik ben er tijdens deze opleiding achter gekomen dat ik coderen in html heel leuk vind (als het werkt tenminste). Maar als het op een gegeven moment heel vaak niet werkt dan zie ik het nut er niet van in om te blijven proberen.

De link van mijn site / map is: https://www.geowerk.nl/gmd2122/Maarten/HIPS/mapbox2.HTML#

Er is geen duidelijk meetniveau in deze kaart, de data is niet opgedeeld in categorieën en er is dus ook geen duidelijke rangorde.

De doelgroep voor deze kaart is voor de geïnteresseerde uit regio Tholen, ik denk niet dat iemand uit noord Nederland het iets interesseert wat voor kleine voetbalteams op Tholen zijn.

Aan veel van mijn eigen opgestelde criteria voldoet deze kaart niet. Ik denk wel dat deze criteria toepasbaar zouden kunnen zijn op een Mapbox kaart, maar hier heb ik niet genoeg kennis in programmeren over.

Bovenstaand zijn de ingevulde criteria over deze Mapbox kaart te zien.

In deze kaart heb ik maar gebruik gemaakt van een laag, wellicht had ik deze nog kunnen opdelen in het niveau waarop de clubs spelen. Op deze manier had je kunnen zien welke clubs het beste uit deze regio zijn en was het wat informatiever geweest.

Waar ik wellicht ook meer aandacht aan had moeten besteden was het direct kunnen zien waar het om gaat in deze viewer. Nu staan er enkel punten in de kaart en links staan namen en adresgegevens. Dit had ik kunnen veranderen door in plaats van punten een voetbal kunnen gebruiken om weer te geven waar de clubs zijn.

Ook is het handig als een kaart zowel werkt op computer als op telefoon, bij deze is dat niet het geval omdat ik deze op de geowerk website heb gezet. De volgende keer kan ik dit beter coderen.